Kategorie

Dnia 27 kwietnia 2024 r. w ramach projektu „Kultura stołu. Edycja 2. Podlasie” w Zespole Szkół Nr 2 im. 9. PSK w Grajewie odbyły się warsztaty kulinarne związane z tradycyjną kuchnią podlaską. Uczestnicy warsztatów mieli możliwość pod czujnym okiem znanego restauratora warszawskiego pana Bogdana Gałązki przygotować Zupę z raków z masłem rakowym, Jaja faszerowane z kawiorem, rakami i ziołami, Krem chałowy z musem z czarnej porzeczki, Bliny gryczane łososiem i kawiorem oraz Deser z kaszy mannej z szafranem i wodą różaną. Zupa z raków podbiła kubki smakowe wszystkich uczestników warsztatów. Podsumowaniem projektu był wykład Pana doktora Bogdana Gałązki o znaczeniu stołu w podlaskiej kulturze ludowej.

Teledysk ZS Nr 2
kwiecień 2024
P W Ś C P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Archiwa